Dolar 34,6542
Euro 36,4733
Altın 2.956,60
BİST 9.666,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 12°C
Az Bulutlu
Bursa
12°C
Az Bulutlu
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 14°C
Paz 11°C

Doğa katili yasa geri çekilmeli!

Doğa katili yasa geri çekilmeli!
9 Mart 2013 13:24
A+
A-

safak-paveyCHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, aralarında Yenişehir Çevre Hareketi (YEÇEV) ile YEDOHA’nın da bulunduğu 84 sivil toplum kuruluşunun adını tek tek sayarak söz konusu sivil toplum kuruluşlarının Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’na ilişkin endişelerini içeren mektubu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunduklarını söyledi.

Pavey, partisinin Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nı değerlendirdi.
Tasarının, doğanın korunması açısından endişe verici tehditler içerdiğini belirten Pavey, bilimsel çevrelerin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüş ve önerilerinden yararlanılmadığını savundu.
Kore Savaşı’nda bulunmuş olan Albay Celal Dora’nın anılarından bir bölüm okuyan Pavey, 2 milyon insanın soğuk ve açlıktan öldüğü zorlu savaş koşullarının bile Güney Koreli’lerde doğayı tahrip etme iştahı yaratamadığını anlattı.
”Tabiatı koruma” adına hazırlanan kanun tasarısının Meclis gündemine her an gelebileceğini belirten Pavey, şunları söyledi:
”Her ne kadar adı, ‘tabiatı ve biyolojik çeşitliliği koruma’ olsa da bu tasarı doğamızın sınırsızca kullanımının önünü açıyor. Ülkemizin doğal alanlarını geri döndürülemez bir yıkıma sürükleyecek düzenlemeler içeriyor. Bu, 84 sivil toplum kuruluşu ve bize göre, tabiatı talan etme tasarısıdır. Eğer bu kanun geçerse 10 yıl içinde, dünyanın yeşil açısından sonuncuları olan Etiyopya, Nijer gibi ülkelerin akıbetini paylaşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. İdeolojik talan niyetlerini bir kenara bırakıp doğamız için çalan alarm zillerini duymalıyız.”

Kendilerinin ve 84 sivil toplum kuruluşunun tasarıya ilişkin endişelerini içeren mektubu TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e sunduklarını belirten Pavey, Çiçek’in, bu konuda çaba göstereceğini söylediğini kaydetti. Pavey, söz konusu kanun tasarısının, Genel Kurul’a getirilmeden önce daha sağlıklı ve kapsamlı bir şekilde tartışılarak, yeniden hazırlanmasını temenni ettiklerini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Mesaj gönder
1
Merhaba
Merhaba, size nasıl yardımcı olabiliriz?