Vali’nin aklına toprağın önemi geldi…
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kültürpark Altınceylan tesislerinde gazetecilerle buluşarak Bursa’nın hedefleri konusunda açıklamalarda bulundu. “Bursa’yı ileriye taşıyacağız” diyen Vali, Yenişehir’le ilgili sorulara da cevap verdi.
Bursanın hedefleri olduğunu belirten Vali Karaloğlu’nun aklına toprağın önemi geldi. Ancak oto test merkeziyle talan edilecek olan mera arazilerinden söz etmedi.
Karaloğlu: “Toprağın ikamesi yoktur. Plansızlık çaresizlik bilinçsizlikten tarım toprakları sanayi alanı olarak kullanılmış. Otoyolun neyi götürüp neyi götüreceği çabası, toprakları koruma çabasıdır. Direk toprak vurgusu yok, ama sanayiniz şu kadar baskı altında olacak denirse sanayiye tarım arazisi olmayan yeni alanlar hazırlamak lazım. Bu şehir sanayiye doydu diyemeyiz. Bunu deme lüksümüz yok. Bu kentin hedefleri var. 500 milyar dolar ihracat ancak yatırım ve üretimle olur. Bursa’da yatırım ve üretimini arttırmak zorunda. Sanayimiz olacak mutlak toprağımızı koruyacağız. Çok kolay değil. Çok zordur, ama başarılamayacak bir iş değildir. Yeni otoyol ve hızlı trenin baskısını görüp önceden tedbir almazsak, korktuğumuz başımıza gelir. Yenişehir, Karacabey ve MKP gider. Hayvancılık Yenişehir’de gelişiyor. Kaybetmemek için bizim sanayicinin önünü açmamız lazım. Sanayiciye ‘şurada ancak sanayi yapabilirsin’ diyebiliriz.” dedi.
“YENİŞEHİR ULUSLARARASI HAVAALANI OLMAZ”
Karaloğlu, Yenişehir havaalanının bir anlamda gözden çıkarıldığını da açıklamış oldu ve Bursa’nın havayolu ulaşımında Sabiha Gökçen seçeneğinin kullanılacağını ifade etti. Karaloğlu, ”Yenişehir Havaalanının en önemli sorunu ulaşım ağı eksikliği. Erişim problemi var. Yer olarak teknik olarak uygun yapılmıştır. Ama ulaşımda sorunları var. Havaalanına erişimi kolaylaştırmamız lazım. Uçmak isteyenler kolay ulaşacak. Gelenler evlerine kolay gidecek. Yenişehir uluslararası havaalanı olamaz. İstanbul-Bursa otoyolundan bahsederken, Sabiha Gökçen Havaalanı Bursa merkeze 82 km olacak. 22 milyon yolcu taşıyan uluslararası havaalanı ile Bursa 45 dakika mesafede olacak. Otoyol bittikten sonra bizim havaalanımız Sabiha Gökçen olacak. Yenişehir’i unutmayalım. Mutlaka ülke içi çapraz uçuşlarda burayı aktif hale getirmeliyiz. Yenişehir Havaalanı’na merkezlerimizden taşımayı nasıl yapabiliriz? Kaç hatla insanları bu havaalanına taşıyabiliriz. Ciddi çalışma yapıldı. Yapılan bir araştırmada alanında uzman kişiler, bu görev kendilerine verilmesi durumunda 6 hat üzerinden havaalanı ile merkezler arasında taşıma yapılacağını söylediler. Öncelikle bunu çözmek lazım” diyerek sözlerini noktaladı.
Sayın Vali
1 sınıf topraklar oto test merkezi olurken neredeydi acaba